Walkthrough Gothic 1 în limba română

Realizat de Dastan, membru WorldofGothic România.

http://www.worldofgothic.org/forum/showthread.php?tid=1307

Download:

 

Postat de Terente October 26, 2012 | 12:00 pm

Gothic 1

(1999)


 

Apărut în 1999, primul trailer al jocului Gothic, nu a fost prea strălucit realizat și nu prevestea apariția unui RPG de un asemenea calibru. Cum nici calitatea trailerului nu este una deosebită, nici jocul nu s-a bucurat de o prea bună publicitate. Totuși, se adeverește vorba cum că aparențele pot înșela.

 


Și așa a început aventura unui erou fără nume!

Postat de Raducu August 6, 2012 | 12:32 pm

The old camp


 

Aceasta tabara a fost cu mult timp in urma doar un castel. Ea a fost construita in centrul coloniei si aici, de foarte mult timp, au locuit cei ce se ocupau cu minele de cristal din Khorinis, si anume Baronii cristalelor. In momentul in care bariera a fost creata, toti cei care intrau nu mai puteau sa se intoarca. Dupa razboi, regele, avand nevoie urgenta de sabii, a decis sa trimita pe oricine care incalca legea, cat de putin, in colonie, pentru a lucra in mine. Toti infractorii aflati atunci in inchisori au fost condamnati si aruncati dupa bariera, iar colonia s-a umplut repede cu oameni. In jurul castelului au inceput sa apara din ce in ce mai multe colibe. Terenul din jurul castelului a fost incercuit cu palisade din lemn si porti, si astfel s-a format prima tabara. Acestia au decis sa se ocupe in special cu cea mai importanta si mai veche mina descoperita. Oamenii au hotarat sa il aleaga pe cel mai vechi baron al cristalelor conducatorul taberei, si anume Gomez.

Dupa un timp de la crearea barierei, cei 12 magicieni, condusi de unul foarte puterinc, numit Xardas, s-au despartit in doua grupuri: sase Magicieni ai focului si sase Magicienii ai apei. Xardas a ramas cu Magicienii focului in tabara veche, acceptand soarta care devenise oarecum buna pentru ei, deoarece primeau orice vroiau fara a face nimic, iar deciziile erau luate doar cu acordul lor. Dupa o vreme, Xardas a inceput sa studieze magia neagra, considerand ca aceasta, folosita in scopuri bune, ar putea fi mai puternica decat orice alta forma de magie. Toti erau ingrijorati, iar acesta, pentru a evita un conflict, s-a retras pe taramul orcilor, unde si-a construit un turn, continuandu-si studiile. Imediat dupa, un tanar pe nume Milten a fost ales magician al focului pastrandu-se numarul de sase magicieni ai grupului.

Aceasta tabara este singura care comunica cu exteriorul, foarte rar insa. Este pazita de garzi, care asculta de comenzile baronilor cristalelor, iar acestia la randul lor le pot comanda umbrelor, persoane care au trecut o serie de teste si au devenit spioni ai garzilor, scapand astfel de meseria de miner. O parte din umbre sunt alesi garzi, deoarece, cu mult timp in urma, dupa ce a fost creata bariera, a izbucnit o revolta si astfel multe garzi au fost ucise, iar acum era nevoie de mai multi paznici. Oamenii regelui din exterior au refuzat sa mearga dupa bariera, deoarece nu se stia cum este acolo. Astfel, printre garzi au aparut multi oameni corupti care au inceput sa ii ameninte pe mineri si sa le ceara cristale pentru protectie, dar fara alta solutie si cu nevoie de paza Gomez nu a renuntat la acest tip de recrutare.

Intre timp, o parte din membrii taberei au plecat sa caute o viata mai buna, si astfel s-au format inca doua tabere: Tabara noua si Tabara sectei.

Postat de Raducu August 5, 2012 | 3:12 pm

Intr-o noapte, un om nou-venit in tabara veche a avut un vis ciudat, care parea foarte real. Dupa cateva zile a avut o viziune scurta si odata cu aceasta a simtit o putere foarte mare. El a inteles ca este vorba despre un zeu puternic, asa ca si-a convins cativa prieteni sa plece. El a simtit ca locul unde va trebui sa se aseze este mlastina, asa ca si-au construit adapost si au inceput sa mediteze. Zi de zi acestia simteau o putere mai mare. Probabil din intamplare au descoperit faptul ca o anumita planta elimina o mireasma calmanta, care ii ajuta la meditatii. Acestia au inceput sa o culeaga si au denumit-o simplu ‘Iarba de mlastina’. Au descoperit ca aceasta planta este un drog, au inceput sa o faca tigari si, fumand-o, aveau viziuni din ce in ce mai clare. Au inceput sa mearga in vechea tabara, sa convinga tot mai multi oameni sa ii urmeze. In timp au inceput sa simta putere magica, una diferita de celelalte, reusind sa o controleze.

Dupa un timp au inceput sa observe in viziuni un om puternic, cu o armura stralucitoare pe care erau desenate diferite semne. Acesta isi adormea adversarii cu ajutorul magiei. Ei au inceput sa cumpere rune fara magie de la magicienii focului si cu ajutorul cunostintelor din viziuni au creat o runa diferita de altele, care facea pe oricine sa adoarma pentru o scurta perioada. Dupa aceasta descoperire, care a insemnat mult pentru ei, l-au denumit pe omul din vis Sleeper (Adormitorul). Au inceput sa isi creeze robe rezistente pe care desenau semne din viziunile tot mai dese. Ei au reusit sa intelega acest limbaj al semnelor si desenelor si sa creeze noi vraji pe care nimeni nu le-a vazut inainte. Dupa o alta viziune foarte importanta, oamenii din aceasta tabara, care crescuse mult pana acum, au inceput sa construiasca un templu dedicat lui Sleeper, avand influente antice. Cel care i-a adus pe toti aici a fost ales conducatoru taberei si a primit un nume nou, dupa cum au fost sfatuiti de Sleeper: Y’Berrion. Multi oameni au inceput sa practice luptele si sa apere tabara si templul in numele lui Sleeper.

Ei au fost denumiti templieri. Au inceput sa isi creeze armuri puternice si l-au ales pe cel mai brav membru al taberei comandantul templierilor: Angar. Multi dintre primii membri au inceput sa le spuna noilor veniti, denumiti novici, despre magia si puterea lui Sleeper. Acestia au fost alesi preotii taberei si denumiti gurusi (sau baali). Ca si in cazul altor magicieni, acestia au devenit oamenii cei mai ascultati si doar cu ei se luau deciziile importante. Unul dintre acestia a devenit al doilea dupa Y’Berrion, si a primit un nume nou: Kalom.
Cu timpul, oamenii au inteles cultura straveche, au inceput sa foloseasca iarba de mlastina pentru a face potiuni magice care provocau viziuni mult mai clare. Y’Berrion insusi a inteles ca doar cu ajutorul lui Sleeper vor putea pleca din colonie, numindu-l Salvatorul, dar nu au stiut un detaliu foarte important: cum ii va scoate Sleeper din colonie. Au devenit foarte legati de acest zeu, iar majoritatea se tundeau, facandu-si tatuaje inchinate lui Sleeper pe tot corpul. Luptandu-se in minele de cristale cu minecrawleri, au descoperit ca acestia secreta o substanta mai puternica decat iarba de mlastina. Y’Berrion a facut o afacere cu Gomez: a trimis cativa templieri in mina veche, deoarece acestia erau mult mai bravi si mai puternici decat garzile, pentru a-i pazi de minecrawleri pe cei din mina, luand toate cadavrele acestor creaturi pentru studii amanuntite. Acestia au descoperit ca substanta puternica este secretata din mandibula si au invatat cum sa o extraga pentru ca orice picatura era foarte valoroasa.

Pentru ca stilul lor de viata si credinta lor era acum diferita de a celorlalti acestia au fost considerati o secta, o fratie, care se ruga la Sleeper pentru eliberare. Cei mai importanti membri primeau acum prefixe la nume precum ‘Cor’ sau ‘Cor Na’: Deoarece a trecut mult timp, fara a se intampla nimic deosebit pentru multi novici si din cauza atmosferei, multi novici au inceput sa creeze alti idoli si aceasta a devenit o problema pentru tabara. Unii au plecat din aceasta cauza sau au innebunit, si de aceea tabara are acum nevoie de oameni noi.

Postat de Raducu August 5, 2012 | 3:11 pm

Next Page »

займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ